Sök och boka hotell i Madrid

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Flyg Madrid


Flyg Madrid. Madrid är en stad med omkring fyra miljoner invånare. Här finns en uppsjö av berömda platser, museer, butiker och restauranger. Det kungliga residenset flyttade till staden år 1561 och Madrid har varit Spaniens officiella huvudstad sedan 1606.

Det är alltid bra att vara ute i god tid när man ska boka ett flyg till Madrid. I regel är det svårast att få tag på flyg till Madrid under veckosluten. Således bör du leta efter flyg som avgår på andra dagar. Har du tur, och är flexibel beträffande resdagar, kan du hitta ett flyg till Madrid med relativt kort varsel. När du ska boka ett flyg till Madrid är det av yttersta vikt att du är noga med att kontrollera slutpriset för biljetten.

I vissa fall kan en biljett som till en början är mycket billig, inte vara så prisvärd när allt kommer omkring. Detta eftersom skatter och andra avgifter eventuellt inte är inräknade. Du kan hitta flyg till Madrid via exempelvis sajter som Flygvaruhuset, Travelpartner, Seat24 och BIG Travel. Priset för en flygbiljett till Madrid kan också variera över året. I regel är det svårast att hitta flyg till Madrid, för en billig penning, under sommarmånaderna inklusive september. Ofta blir det dyrare om du väljer att ta ett indirekt flyg till Madrid. Detta eftersom du betalar skatter och avgifter för varje mellanlandning.

Madrid Barajas International Airport ligger nordöst om Madrids centrum. Varje år tar flygplatsen emot omkring 40 miljoner passagerare. Den relativt nybyggda terminal 4 är Europas största. Terminal 1 trafikeras bland annat av flygbolag som easyJet, Norwegian Air Shuttle och Ryanair. I terminal 2 återfinns exempelvis Scandinavian Airlines System och Spanair. I terminal 3 återfinns inte något bolag som är av direkt intresse för nordiska resenärer, men i terminal 4 hittar man exempelvis Finnair.

Från flygplatsen kan du välja mellan flera olika transportsätt in till Madrids centrum. Taxi är ett bekvämt sätt att ta sig till sitt hotell. Det tar ungefär 20-25 minuter att ta sig in till staden, beroende av trafiksituationen. En taxiresa från flygplatsen kostar omkring 25 euro. Vidare kan du också åka tunnelbana eller buss in till centrala Madrid. Du hittar biluthyrningsfirmorna vid terminal 1, 2 och 4. Det finns flera hotell som ligger i närheten av flygplatsen. Ett par av dessa är Best Western Villa de Barajas (Avda De Logrono 331) och High Tech Madrid-Aeropuerto (Galeon 25).