Sök och boka hotell i Madrid

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Madrid restaurang


Madrid restaurang. Madrid är en stad som kan erbjuda många bra restauranger. Kom ihåg att det alltid är bra om du är ute i god tid med din beställning. Detta i synnerhet om du vill dinera på någon av Madrids mer fashionabla restauranger. Om ska spendera en weekend i Madrid bör du till och med boka bord innan avresa, för att vara säker på att få plats.

Botín Restaurant (Cuchilleros 17), som slog upp sina portar år 1725, är enligt Guinness rekordbok världens äldsta restaurang. Denna restaurang nämns också i Benito Pérez Galdós bok Fortunata y Jacinta, som publicerades 1886-1887. Det finns också uppgifter som gör gällande att Goya arbetade på denna restaurang innan han blev konstnär. Ernest Hemingway sägs också ha frekventerat restaurangen. Således är Botín Restaurant en av Madrids mer turisttäta restauranger. Låt emellertid inte detta hindra dig från att gå dit. Maten som serveras här är minst sagt välsmakade. Inramningen är perfekt och restaurangen består av fyra våningar med en mycket trevlig inredning. Under din måltid kan det dyka upp en musikgrupp som spelar traditionella sånger.

Cañas y Barro (Amaniel 23) är en valensisk restaurang i Madrid som har specialiserat sig på risrätter. Här kan du smaka deras utmärkta paella, men också arroz a banda, vilket är ris med räkor som kokats i en god sås. Cañas y Barro är väl värt ett besök. Horcher (Alfonso XII 6) är en restaurang i Madrid med tyska influenser. Restaurangen är inrymd i en luxuös byggnad vid Los Jardines del Buen Retiro. När du besöker Horcher är det en mycket god idé att prova deras vildsvin eller anka. El Cenador del Prado (Prado 4) är en underbar restaurang i barockstil. Menyn består av uppfinningsrika och exotiska räcker från Spanien, Frankrike men också orienten. I Madrid återfinns även den italienska restaurangen Ciao (Argensola 7). Deras hemgjorda pasta är onekligen utsökt. Här kan du hitta det bästa som det italienska köket har och erbjuda. Vidare kan Ciao stoltsera med ett antal mycket fina viner.

Las Cuevas de Luis Candelas (Cuchilleros 1) är en av Madrids äldre tavernor. Namnet har restaurangen tagit från en berömd bandit. Att bara besöka Las Cuevas de Luis Candelas är verkligen en upplevelse i sig. Det finns en legend som gör gällande att en spansk version av Robin Hood en gång i tiden ska ha förvarat sina skatter under restaurangens golv. Här kan du äta allt ifrån välsmakande tapas till goda grillrätter. El Cosaco (Plaza de la Paja 2) är en av Madrids bästa ryska restauranger. Denna lilla mysiga restaurang är perfekt för en romantisk middag, med tända ljus. Stroganoff är restaurangens specialité. Här kan man också äta fantastiskt goda blinier fyllda med kaviar. Vidare kan restaurangen erbjuda ett bra urval av vodka.

Cornucopia en Descalzas (Flora 1) är en trevlig restaurang i Madrid, vars meny innehåller drag av europeisk såväl som amerikansk kokkonst. Restaurangen är inrymd på andra våningen i ett gammalt hus. En av restaurangens specialitéer är solomillo de cerdo rellenos, vilket innebär fläsk i smakrik sås. Casa Vallejo (San Lorenzo 9) är en populär restaurang med en inbjudande atmosfär. Om du vill boka bord på Casa Vallejo ska du se till att vara ute i god tid.

Du ska vara medveten om att restaurangerna i Madrid kan lite andra öppettider än vad man är van vid i Sverige. Generellt sätt så äter man middag senare på kvällen i Spanien. Middagen serveras ofta från och med klockan 20.00. Det är dock vanligt att man går till restaurangen tidigare än så för att ta några drinkar innan man sätter sig till bords. I Spanien så bör man ge omkring 5–10 % i dricks.