Sök och boka hotell i Madrid

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Madrid sevärdheter


Madrid sevärdheter. Madrid är en stad med en lång och spännande historia. Idag är staden ett viktigt finansiellt, politiskt och kulturellt centrum. Således kan Madrid erbjuda mängder av intressanta sevärdheter. En stor sevärdhet i Madrid är Palacio Real de Madrid. Det är det spanska kungahuset officiella residens. Numera används dock Palacio Real de Madrid för olika typer av statsceremonier. Det kan exempelvis vara mottagningar eller galafester. En annan mycket stor sevärdhet i Madrid är den katolska katedralen Catedral de la Almundena. Katedralen återfinns mitt emot Palacio Real.

Den kanske mest välkända avenyn i hela Madrid är Paseo del Prado, som sträcker sig mellan de två torgen Plaza de Cibeles och Glorieta del Emperador Carlos V. En stor sevärdhet är också Los Jardines del Buen Retiro, som i folkmun kalla för El Retiro, är en av Madrids vackraste parker. Denna park skapas 1630-1640. Trädgårdsparken Los Jardines del Buen Retiro omfattar idag hela 118 hektar.

Tjurfäktningsarenan Plaza de Toros Monumental de Las Ventas tillhör en av Madrids mest välkända sevärdheter. Las Ventas är, med sin publikkapacitet på 23 000 åskådare, den näst största tjurfäktningsarenan i Madrid. Vid sidan av själva arenan återfinns även ett tjurfäktningsmuseum, El Museo Taurino. Här ges man tillfälle att närmare beskåda den utrustning som används vid tjurfäktning, men också lära sig mer om arenans historia. Madrid är också en stad som är känd för sina många och högklassiga museer. Några av dessa är Museo del Prado, Centro Cultural Reina Sofia och Museo Thyssen-Bornemisza. Museo del Prado återfinns vid det stora promenadstråket Paseo del Prado. Museet, som uppfördes redan 1875, kan stoltsera med verk av exempelvis Goya och Velasquez.

Då du besöker Museo del Prado får du inte bara en djupare inblick i spanskt måleri, här finns även italienska och nederländska målare riktligt representerade. Centro Cultural Reina Sofia, som ligger mittemot Estacion de Atocha, är framför allt känt för att man här kan beskåda Picassos gigantiska verk Guernica. På Museo Thyssen-Bornemisza hänger verk av flertalet betydande konstnärer, däribland van Gogh, Picasso, Rembrandt, Monet, Rubens och Tizian. Estadio Santiago Bernabeu är fotbollslaget Real Madrids hemmaarena. Arenan återfinns norr om de centrala delarna av Madrid. Estadio Santiago Bernabeu har idag en publikkapacitet på omkring 80 000 åskådare. Denna arena invigdes i december 1847 och har genom årens lopp byggts om flera gånger. Estadio Santiago Bernabeu utgör en stor sevärdhet även under dagar då det inte spelas någon fotboll. Detta då man kan få följa med en guidad tur runt arenan, men också ta tillfället i akt och köpa sig en klubbtröja i souvenirbutiken.

Det enklaste sättet att ta sig runt mellan olika sevärdheter i Madrid är att ta tunnelbana, buss eller taxi. Man ska dock vara medveten om att under söndagar så är Madrid i det närmaste en stängd stad. Vidare finns det mängder av sevärdheter som ligger något utanför Madrid. Alcaláde Henares är en gammal universitetsstad som ligger ungefär tre mil utanför Madrid. Här återfinns bland annat ett Cervantes museum. Aranjuez är ett palats, med underbara trädgårdar, som ligger ungefär fyra mil utanför centrala Madrid. Vid El Escorial, som ligger fem mil från Madrid, ligger ett kloster. Här finns de spanska kungarnas gravar. En annan mycket viktig sevärdhet ligger endast en mil från detta kloster. Det är El Valle de los Caídos som är ett momenten för de personer som stupade under spanska inbördeskriget.