Sök och boka hotell i Madrid

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Madrid väder


Madrid väder. Madrid är ett mycket spännande resmål. Här finns gamla byggnader och katedraler som vittnar om en svunnen tid. Vidare är Madrid en toppmodern stad med stort ekonomiskt och kulturellt inflytande. För oss svenskar är det relativt smidigt att ta sig till Madrid. En flygbiljett till den spanska huvudstaden behöver nödvändigtvis inte vara så dyr. Madrid är en destination som passar för en weekendresa likväl som för en längre vistelse.

Madrid ligger i centrala Spanien, 665 meter över havet, och är därmed Europas näst högsta belägna huvudstad. Om du vill vet vilket väder det kommer bli i Madrid, inom det närmaste dagarna kan du surfa in på BBC:s vädersajt. Här hittar du en femdygnsprognos över Madrid som exempelvis visar temperaturer på dagen och natten, vindstyrkor, luftfuktighet, UV index och mängden förorening. Vidare kan du hitta information om vädret i Madrid via sökmotorn Google.

För att förbereda sig inför resan till Madrid kan det också vara en god idé att läsa om klimatstatistik. Den spanska huvudstaden Madrid åtnjuter ett temperat Medelhavsklimat. I Madrid är vintrarna kalla och temperaturen går ibland under 0°C. Det snöar ungefär två till tre gånger i Madrid per år. Madrid ligger tämligen nära det stundom snötäckta bergsområdet Sierra de Guadarrama. Somrarna är i regel varma med temperaturer som kryper över 30°C. Under juli månad kan det över 40°C. När det är som allra varmast gör man bäst i att försöka ta det så lugnt som möjligt, samt drick mycket. Kom alltid ihåg att ha med dig en flaska med vatten när du promenerar runt i Madrid.

Då Madrid är en högt belägen stad, samt har ett torrt klimat, kan temperaturen under var något kyligare under natten. Detta gör också att medeltemperaturen blir lägre under sommarmånaderna. Dessa extrema skillnader har givit upphov till talesättet Nueve meses de invierno, tres meses de infierno (nio månader av vinter, tre månader av helvete). Men faktum är att det torra klimatet gör det lättare att tolerera hettan under sommaren.

September och oktober är mycket behagliga månader i Madrid och temperaturen ligger runt över 20°C. Somrarna och vintern i Madrid är då det regnar minst i Madrid. Mängden regn, i mm räknat, fördelat över årets tolv månader: januari (37), februari (35), mars (26), april (47), maj (52), juni (25), juli (15), augusti (10), september (28), oktober (49), november (56) och december (56). Detta ger en total nederbördsmängd på 436 mm i Madrid.

Om du besöker Madrid under slutet av hösten och det skulle förekomma regn är detta emellertid inget som lär försämra helhetsintrycket av resan, snarare tvärtom. Madrid är nämligen en stad med många trevliga museer, som man kan besöka under regniga dagar. Den spanska huvudstaden kan bland annat stoltsera med Museo del Prado, Centro Cultural Reina Sofia och Museo Thyssen-Bornemisza.

Väl i Madrid kan du alltid vända dig till personalen på ditt hotell eller vandrarhem, för att få aktuella uppgifter om vädret. Vidare kan du också vända dig till någon av stadens turistinformationscentrum. Medeltemperaturen i Madrid, fördelad på årets tolv månader, ser ut på följande sätt: januari (10), februari (12), mars (16), april (18), maj (20), juni (27), juli (32), augusti (30), september (25), oktober (20), november (12) och december (9).