Sök och boka hotell i Madrid

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Real Madrid


Real Madrid. Fotbollslaget Real Madrid är den spanska huvudstadens stolthet. Real Madrid är en klassisk klubb som grundades 1902. Sina hemmamatcher spelar Real Madrid på Santiago Bernabéu-stadion, som invigdes 1947 och har en publikkapacitet på omkring 80 000 åskådare. Genom åren har Real Madrid skördat många framgångar. Under 1950-talet så vann exempelvis Real Madrid Europacupen för mästarlag, hela fem gånger i rad. Real Madrid är ett lag som känns igen på sina helvita matchställ. Laget kallas också ibland för ”Los Blancos”, vilket betyder de vita. År 2000 erhöll Real Madrid utmärkelsen ”Den bästa fotbollsklubben under 1900-talet”, av FIFA.

Real Madrid har vunnit den spanska ligan hela 30 gånger. Detta är rekord. Vidare har Real Madrid vunnit spanska cupen 17 gånger, samt Uefacupen två gånger. Klubbens ärkerival är FC Barcelona. Det finns flera anledningar till varför rivaliteten mellan klubbarna är så stark. Den rent sportsliga kraftmätningen, som kan utgöra tillräcklig grogrund för en konflikt, överskuggas av det faktum att Real Madrid är laget från huvudstaden, som i många och mycket representerar den spanska staten. FC Barcelona är dess motsats, då de representerar den regionala katalanska identiteten.

Real Madrid har också, genom åren, anklagats för att vara gynnade av den spanska staten. Alla anklagelser av denna typ har dock tillbakavisats starkt av klubben. Under de senaste åren har man också arbetat aktivt för att tona ner konflikten mellan Real Madrid och FC Barcelona.
Real Madrid avviker från de flesta andra fotbollsklubbar, då den sedan grundandet 1902 endast ägts av dess medlemmar, så kallade socios. Majoriteten av platserna på Santiago Bernabéu-stadion, omkring 65 000, är förköpta säsongsbiljetter. För att kunna köpa en säsongsbiljett måste man först bli en socio. Men inte heller alla socios ha möjlighet att få en säsongsbiljett. Real Madrid är en klubb som har omkring 1 800 så kallade peñas, officiella supportergrupper, i Spanien och över hela världen.

Om du är intresserad av att skaffa biljetter till Real Madrids hemmamatcher, så bör du ordna med det innan avresan. Att köpa biljetter till Real Madrids matcher, utanför stadion på själva matchdagen, är inte bara dyrt. Risken finns också att du blir lurad att köpa en ogiltig biljett.

Fotbollsstadion är belägen i Madrids norra delar. Du kan ta tunnelbanan till hållplatsen ”Bernabéu”. Det arrangeras också rundturer på stadion. Här kan du också passa på att köpa dig några souvenirer. Du kan hitta biljetter till Real Madrids hemmamatcher via sajter som Boxoffice, Topticketshop och Ticket2. När du fått tag på biljetter till en match, så är det hög tid att börja se sig om efter flygbiljetter och logi. Flygbiljetter till Madrid hittar du bland annat via sajter som BIG Travel, MrJet, Travelstart och Seat24. Madrid är en stad som kan erbjuda logi i de flesta prisklasser. Du bokar enklast ditt hotellrum eller vandrarhem direkt online.