Sök och boka hotell i Madrid

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Resa Madrid


Resa Madrid. Att resa på semester till Madrid sätter onekligen lite extra krydda på vardagen. Den spanska huvudstaden kan erbjuda mängder av attraktioner och sevärdheter. Då det går relativt snabbt att resa till Madrid med flyg passa destinationen lika bra för en weekendresa, som för en längre vistelse. Men för att din resa till Madrid ska bli så lyckad som möjligt krävs en del planering. Först och främst ska du börja leta efter lämpligt flyg till Madrid. Ju tidigare du är ute med din bokning, desto lättare är det att hitta en prisvärd resa till Madrid. Du kan hitta resor till Madrid, till förmånliga priser, via exempelvis Seat24, BIG Travel, Travellink och Flygbilligt. Priset på en flygbiljett till Madrid kan variera över årstider. Svårast är det att få tag på en billig flygresa till Madrid under sommarmånaderna.

När du bokat din resa till Madrid är det hög tid att börja se sig om efter logi. Madrid är en stad som kan erbjuda logi i de flesta prisklasser. Se alltid till att jämföra pris, standard och läge innan du bokar. Om du aldrig tidigare besökt Madrid kan det vara ett gott råd att ha en karta över den spanska huvudstaden nära till hands. På så vis kan du enkelt på en uppfattning om hur olika hotell, vandrarhem, semesterlägenheter eller campingplatser ligger i förhållande till olika sevärdheter, restauranger och shopping.

En resa till Madrid är knappast komplett utan lite sightseeing. I den spanska huvudstaden finns det mycket sevärdeter. Några av dessa är det kungliga slottet Palacio Real de Madrid, tjurfäktningsarenan Plaza Monumental de las Ventas, den katolska katedralen Catedral de la Almudena och trädgårdsparken Los Jardines del Buen Retiro. Madrid är även känt för sina många högklassiga konstmuseer, däribland Museo del Prado, Centro Cultural Reina Sofia och Museo Thyssen-Bornemisza.

Medelpunkten i den spanska huvudstaden är dock torget Puerta del Sol. Här kan du bland annat beskåda statyn av björnen och arbutusträdet, som ingår i Madrids stadsvapen. Det finns också många sevärdheter som ligger något utanför Madrid, däribland universitetsstaden Alcaláde Henares, palatset Aranjuez, klostret vid El Escorial samt momentet El Valle de los Caídos, som är rest för dem som stupade under spanska inbördeskriget. Om du tänkt att göra några längre utflykter utanför Madrid kan det vara en god idé att skaffa sig en hyrbil. Har du tänkt att endast turista i centrala Madrid behöver du dock ingen bil eftersom staden kan erbjuda både bussar och tunnelbana.

Många väljer att resa till Madrid för att kolla på fotboll. Stadens stolthet är Real Madrid som spelar sina hemmamatcher på Estadio Santiago Bernabeu. Arenan, som har en publikkapacitet på omkring 80 000 personer, ligger lite norr om centrala Madrid. Madrid är en stad som är värd att resa till enkom för dess nattliv. Det är fest varje kväll och uteställena har mycket generösa öppettider. En av dessa centrum för nattlivet i Madrid är Malasaña.

Du kan resa till Madrid året om. Skulle du välja att förlägga din resa till Madrid under sommarmånaderna ska du dock vara beredd på att det bitvis kan vara tämligen hett i den spanska huvudstaden. Därför kan det vara ett gott råd att inte planera in alltför många aktiviteter som kräver fysisk ansträngning under dygnets varmaste timmar.