Sök och boka hotell i Madrid

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Semester Madrid


Semester Madrid. Få städer i Europa är så härliga av att spendera en semester i som den spanska huvudstaden Madrid. Med sina 655 meter över havet är Madrid Europas näst högst belägna huvudstad. Madrid är en stad med en lång och intressant historia. Det är mycket intressant att vandra omkring i den spanska huvudstaden, då man bevarat många gamla gator och kvarter. Samtidigt är Madrid en toppmodern stad och ett viktigt politiskt, ekonomiskt och kulturellt centrum.

Det fösta steget i att planera en semester i Madrid tar man genom att börja kolla efter flygbiljetter. Att hitta billigt flyg till Madrid är inte särskilt svårt. Men kom håg att det alltid är bra om man planerar och bokar in sin semester i god tid. Du kan hitta flygbiljetter till Madrid via exempelvis sajter som BIG Travel, MrJet och Seat24.

När du väl hittat ett lämpligt flyg till Madrid så är det dags att se sig om efter lämpligt logi. Beroende av vilken budget du har för din semester i Madrid, så kan staden erbjuda flera olika alternativ. Här finns allt ifrån dyra lyxhotell till enklare vandrarhem. Jämför alltid pris, utbud och läge innan du gör ditt val. När du letar efter logi i Madrid är det alltid bra att ha en karta nära till hands. På så vis kan du se hur ditt hotell eller vandrarhem ligger i förhållande till sevärdheter och shopping.

För att hinna med att seså mycket som möjligt, under din semester i Madrid, kan det vara en god idé att planera in några aktiviteter på förhand. Madrid är en stad som kryllar av sevärdheter. Här återfinns exempelvis det kungliga slottet Palacio Real de Madrid, den katolska katedralen Catedral de la Almudena, promenadstråket Los Jardines del Buen Retiro och tjurfäktningsarenan Plaza de Toros Monumental de Las Ventas. När man är på semester i Madrid bör man heller inte missa Museo del Prado. Museet, som är beläget vid promenadstråket Paseo del Prado, innehåller en av världens främsta konstsamlingar. Här kan du bland annat få se verk av den berömde spanske konstnären Francisco de Goya.

Under en semester i Madrid ska man ta tillfället i akt och prova det bästa av den spanska matkulturen. Madrid är en stad som kan erbjuda många trevliga restauranger. Få saker går upp att slå sig ner vid ett bord, beställa in några härliga tapas, ett glasvin eller öl, och bara kolla på folklivet. Vidare är Madrid en stad som är känd för sitt omfattande nöjesliv. Madrid är en stad där något ständigt är på gång och många uteställen har mycket generösa öppettider. Många väljer också att åka på semester till Madrid för att kunna shoppa. Med svenska mått mätt är det relativt billigt att handla i Madrid. Här hittar du kläder, skor och läder till billiga priser.

Om man vill åka på semester till Madrid under sommarmånaderna ska man vara medveten om att det kan vara mycket hett. Mest behagligt är det att semestra i Madrid under våren och början på sommaren.